Voor elke behoefte een oplossing

Onze medewerkers luisteren en begrijpen wat jij nodig hebt. Want iedereen is uniek en vraagt om een unieke omgang. Hieronder ontdek je alle voorzieningen die van ons woonzorgcentrum je gewenste thuis helpen te maken. Nog andere onvervulde noden of behoeften? Onze mensen staan voor je klaar.

82 kamers

79 bewoners vonden in Sint Henricus hun nieuwe thuis. Ieder van hen heeft een eigen, rolstoeltoegankelijke eenpersoonskamer, die recent gerenoveerd werd. 3 van onze kamers zijn voorbehouden voor senioren die op kortverblijf komen.

Comfort op de kamer

Elke kamer heeft een eigen badkamer met wastafel en toilet, basismeubilair (bed, tafel, 2 stoelen), tv en koelkast. Je kan ook gratis op de wifi van Sint Henricus aanmelden. Kleed gerust je kamer naar eigen smaak aan, zodat je je niet alleen thuis voelt, maar ook echt thuis bént.

Leefgroepen en gemeenschappelijke leefruimtes

Onze bewoners leven gezellig samen in verschillende leefgroepen. In de gemeenschappelijke leefruimtes kunnen bewoners samenkomen om te eten, een activiteit te volgen of wat te rusten.

Bistro

Onze cafetaria/bistro is dagelijks open van 14 tot 18 uur en op zondagmorgen tussen 10 en 12 uur. Jij, je vrienden, familie ... Iedereen is hier welkom. Onze vrijwilligers zorgen voor een vlotte bediening. En iets om naar uit te kijken: in de zomer van 2024 opent onze nieuwe cafetaria met drie terrassen!

Professioneel en warm team

Ons professioneel team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, beweegcoach, ergotherapeut, psycholoog, kinesist, woon- en leefcoach, en hoteldiensten

Woon-leef-coach

Het team op je afdeling zet zich samen met de woon- en leefcoach extra in om het leven bij ons af te stemmen op jouw interesses, wensen en talenten

Enthousiaste vrijwilligers

In ons woonzorgcentrum lopen ook enthousiaste vrijwilligers rond die met plezier een handje toesteken. Familie en vrienden zijn trouwens ook welkom om te helpen bij verzorging, maaltijdbegeleiding of uitstapjes. Want hoe meer onze bewoners hun familie kunnen zien, hoe liever.

Toegespitste begeleiding

In Sint Henricus begeleiden we zowel mensen met een fysiek zware zorgbehoefte als mensen met dementie.

Palliatieve zorg

Wanneer een bewoner zijn laatste levensfase bereikt, kunnen we palliatieve begeleiding voorzien. Ons team zorgt dan voor een aangepaste invulling van de veranderde behoefte van de bewoner en zijn familie. Speciale aandacht geven, warmte en nabijheid laten voelen, maximaal lichamelijk comfort voorzien... In deze fase willen we onze bewoner kwaliteitsvolle dagen bezorgen zodat hij, wanneer het moment daar is, met een vredevol gevoel afscheid kan nemen.

Pluk-de-dagcentrum

Sint Henricus biedt ook onderdak aan een Pluk-de-dagcentrum. Dit unieke dagverzorgingscentrum staat in het teken van genieten van de kleine dingen in het leven. Dagelijks verwelkomen onze collega’s hier een veertigtal zorgbehoevende, thuiswonende senioren om activiteiten te beleven die afgestemd zijn op de hobby’s van de bezoekers. Verder stellen ze hier ook professionele zorgschema’s op. En ’s middags worden de smaakpapillen van de bezoekers verwend met een driegangenmaaltijd, net als op restaurant.