Nieuws

KANBAN: De sleutel tot efficiënt voorraadbeheer in ons woonzorgcentrum

In ons woonzorgcentrum werd recent het KANBAN-principe uitgerold als voorraadbeheersysteem. KANBAN is een visueel werkbeheersysteem dat teams helpt hun werk visueel te beheren, efficiëntie te maximaliseren en continu te verbeteren. Binnen onze woonzorgcentra gebruiken we Kanban onder andere voor het optimaal beheer van medisch materiaal.

De W van Werkkledij

In ons woonzorgcentrum draait alles om het thuisgevoel. Zolang iedereen - bewoners, familie en medewerkers - zich welkom voelen, is onze missie geslaagd. De W van Welkom blijft ook nu de rode draad in ons gloednieuwe hoofdstuk van dit verhaal: de uitwerking van onze nieuwe werkkledij.

Bedankt vrijwilligers!

Vorige maand vond de Week van de vrijwilliger plaats. Het ideale moment om ook via dit blogbericht nog eens het werk van onze vrijwilligers in de kijker te zetten.
Kom meer te weten over onze vrijwilligers, onze werking en over hoe je vrijwilliger kan worden bij ons.

Wij denken groen!

Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Januari stond steevast in teken van goede voornemens. Het ideale moment voor ons om eens stil te staan bij onze duurzame voornemens om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Welke zaken rond duurzaamheid doen we op vandaag, en welke zaken ambiëren we nog voor de toekomst?

Warme Kerst-extraatjes

Deze Kerst kregen onze bewoners een heel fijn en persoonlijk cadeau. Vooraf werd aan bewoners en hun familie gevraagd om vijf foto's te delen die voor hen waardevol waren. Onze medewerkers maakten daarvan mooie collages die werden ingekaderd en opgehangen in de kamers. 🖼
Dit resulteerde niet alleen in een prachtig cadeau dat de bewoners kunnen koesteren, maar het stelde hen ook in staat met trots te vertellen over de betekenis achter de foto's. Op deze manier leerden de medewerkers de bewoners nog beter kennen. Een warm extraatje van onze collega's een groots gebaar voor onze bewoners. ❤️