Zorgvisie

Net als alle woonzorgcentra van Motena is Sint Henricus geen klassiek woonzorgcentrum. We kiezen heel bewust voor een eigen concept waar wonen in gezellige groepen centraal staat. Je kan bij ons je eigen dagritme volgen en dat in een familiale en gastvrije omgeving.

In Sint Henricus kunnen alle bewoners rekenen op een maximum aan privacy en persoonlijke vrijheid. Je vindt hier veiligheid, geborgenheid en gezelligheid, met de mogelijkheid om nieuwe mensen te blijven ontmoeten en je talenten op verschillende vlakken te blijven ontplooien. Dat allemaal in een open huis waarin we je professionele zorg bieden op maat van jouw unieke noden en behoeftes.

Ook onze bewoners met dementie krijgen zorg die vertrekt vanuit enkele belangrijke waarden:

  • Belevingsgerichte zorg, waarbij we aandacht geven aan de levenskwaliteit, de mogelijkheden en de behoeftes van de bewoner.
  • Respect voor de eigenheid van elke bewoner, afgestemd op sociale context, verleden, interesses, huidige capaciteiten en behoeften.
  • Geborgenheid en structuur in een huiselijke sfeer dankzij de leefgroepwerking.
  • Het verlenen van comfortzorg en palliatieve zorgverlening.

Verhuizen naar een woonzorgcentrum is uiteraard een grote verandering, maar bij Sint Henricus blijft er gelukkig ook heel veel hetzelfde. Blijven ontmoeten. Blijven leren. Blijven ontdekken en vooral: blijven genieten.

Benieuwd om het eens in het echt te zien? Wandel gerust eens binnen

“Zorg die meegroeit met de hulpbehoevendheid van onze bewoners.”

In ons woonzorgcentrum zetten we de continuïteit van de zorgverlening voorop. Dit betekent dat we ook de verdere zorg verlenen wanneer je hulpbehoevendheid toeneemt. Ook comfortzorg en palliatieve begeleiding horen hierbij. Kortom, waar je je ook bevindt op je levenspad, we zijn er voor jou om je bij te staan met zorg die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.