In de buurt

Of je nu houdt van wandelen en fietsen, van een gezellig terrasje doen of van een vleugje cultuur: er is altijd wel iets te doen in en rondom ons woonzorgcentrum. Onze goedgevulde agenda van activiteiten en evenementen heeft je nog niet naar hier gelokt? Dan doen de unieke troeven hieronder dat zeker wel.

Wandelen en fietsen

Onze cafetaria is elke namiddag van 14 tot 18 uur open voor wandelaars, fietsers en andere levensgenieters. Op zondagvoormiddag kan je er ook tussen 10 en 12 uur terecht. Je wordt er met liefde bediend door een team van enthousiaste vrijwilligers. Midden 2024 verwelkomen we je in een gloednieuwe bistro met bijhorende stadstuin en orangerie, terrassen, speeltuin en petanquevelden.

Rondom ons woonzorgcentrum kan je de beentjes strekken voor verschillende wandelingen. Wij raden aan om naar het Sterrebos te wandelen via de Regenbeek. Je ontdekt er een prachtig park van 27 hectare met brasserie, 16de-eeuws kasteel en een adembenemende plataan. Je begrijpt wat we bedoelen als je er bent!

Ook de moeite: aan de overzijde van N36 ligt het 34 hectare grote Bergmolenbos met kleigroeve (natuurreservaat De Kleiputten) te wachten om door je verkend te worden.

Op de binnenplaats van ontmoetingscentrum Albrecht Rodenbach starten dan weer 7 verschillende Albert Vandoorne-wandelingen.

Wie liever fietst, vertellen we graag dat je nabij ons woonzorgcentrum makkelijk inpikt op knooppunten 40 en 92.

Op mooie dagen zien we heel wat ijverige trappers passeren, want de Jempi Monseréroute, de Kapelletjestocht Zuid en de Monumentenroute Oost lopen allemaal langs ons woonzorgcentrum.

Horeca

Rumbeke telt heel wat horecazaken. We hadden het hierboven al over onze eigen cafetaria, waar we je 365 dagen per jaar welkom heten.

Fans van het betere volkscafé vinden hun gading in De Tonne of in eet- en sfeercafé De Gilde, waar er een heel verrassende en budgetvriendelijke kaart op de tafeltjes ligt.

Wie op zoek is naar een verfijnde lunch met streekgebonden kaart, moet zeker eens op bezoek bij Sébastien en Nana in Bistro Sint Blasius .

De allergrootste fijnproevers zullen dan weer lyrisch worden van een passage in sterrenrestaurant Boury. Tim Boury en z’n team laten je maar al te graag proeven waarom er twee Michelinsterren tegen hun gevel hangen.

Toch maar kiezen voor een bakje onweerstaanbare Belgische eenvoud? Zet dan zeker koers naar Frituur Prinsenhof , waar ex-doelman Jurgen Sierens en Pascale je knapperige frietjes voorschotelen. Of spring even binnen in frituur de Platse.

Cultuur

Wat ooit een neoclassicistische notariswoning en het vroegere gemeentehuis van Rumbeke was, is nu onze bibliotheek. Je vindt ze op het kerkplein, grenzend aan Sint Henricus.

Leuk weetje: De Sint-Petrus- en Pauluskerk is in 1922 heropgebouwd door aannemer Verstraete. Vandaag bouwt de vennootschap Verstraete de nieuwe vleugel van Sint Henricus.

En als we dan toch weetjes aan het delen zijn: voor het gemeentehuis kan je een monument ter ere van Odiel Defraeye bewonderen. In 1912 werd hij de eerste Belg die de ronde van Frankrijk won. In de Kwadestraat vind je een wielerpiste die zijn naam draagt.

Afsluiten doen we met een tip voor de fotografieliefhebbers: nabij het Bergmolenbos ligt het Muze’um L, waarbij de L staat voor licht en landschap. We kunnen je met zekerheid zeggen dat een bezoek aan dit museum je nog lang zal bijblijven.

Genoeg te zien en te doen in Rumbeke, vind je ook niet?